:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Friday, December 16, 2011

~Post baru nie korang!~

Salam Jumaat ye korang. Alhamdulillah kerana masih diberi nafas di pagi jumaat nie. Lame giler kn aku xupdate  blog nie. Malas membelenggu aku. Xbuleh nak kate ape la. Macam2 cite yang aku nk cite. Tp xtau nk start dr mane. 

Oh ye! Aku ade berita yg menggembirakan nk bgtau korg! Aku da berbadan dua. Alhamdulillah tuhan bagi rezeki awal kt kami. Memang itu yg ktorang impikan. Nk bercerita pasal alahan mse awal mengandung nie xde banyak cite sgt. Aku just pening kepale, muntah pon kadang2. Cume bab makan mmg failed. Xberselera. Tgk lauk jugak. Yang penting kalo boleh nk makan time lauk panas2. Xnk makan mse lauk da sejuk. Mmg la aku xmkn. Bak kate laki aku "Perangai bby same mcm die". Sbb si suami suke mkan time lauk pnas. 

Cume minggu lepas timbul kekecohan ckit dimana ari isnin minggu lepas mmg appoinment aku utk jmpe dktor. Utk tahu keputusan darah. Alhamdulillah xde kencing manis. Stabil. Just darah aku rendah. So pg isnin tu cucuk lagi amek darah. Keputusan nya masih tetap same. Darah masih rendah. So dktor buat kputusan soh aku dtg lg ke klinik pd ari keesokan nya. Aku pon menurut je arahan dktor tu. Kebetulan mmg pg isnin tu aku pening kepale n muntah. Dan kebetulan juga mmg minggu tu aku rse xsedap badan. tdo xlena dibuat nye. Kepale pusing semacam. Ari selasa dtg klinik n amek darah. Tgk result darah makin trun. Dktor da cuak. Da aku nie di cop 'suspek denggi'. Mmg nervous la mse tu kan. Dktor suruh dtg lgi keesokan ari nye. Ari rabu darah da naek ckit tp dktor msih xpuas ati sbb plt drah yg stabil ialah 140. Ari rabu tu drah aku nek smpi 109 je. Esk nye dtg lgi ke klinik n darah naek lgi ke 118. Mse tu aku da lega ckit sbb darah da mkin naik. Tp xsangke ari jumaat tu aku g test darah lg n darah trun mendadak menjdi 95. Dktor pon ape lagi darah da bwh 100 n die kate aku kne g refer ke hospital. Aku nk g ke Hospital B.Pahat tp dktor kate kne pegi Hosp. Muar sbb ade patient juga yg nk kne dihantar ke Muar. Kire nye aku g hospital kne naek ambulans. Die kate patient yg suspek denggi nie die xkn benarkan g hosp. dgn kenderaan sendiri. 

Keluar dari bilik dktor trus balek umah & packing baju ckit. Dktor suruh standby. Abah anta aku g klinik semula n aku gerak ke Hosp. Muar menaiki ambulan. Abah follow dr belakang ambulans. En. suami trus bergegas pulang ke umah. Aku xbg die g hosp. Aku soh die tgu kt umah dulu. Tp alhamdulillah mse di hospital aku dibenarkan pulang. Walaupon pd mula nye smpi dihospital darah aku nek mendadak ke 375! Nsib bek dktor ade amek darah aku lbh. Lg 1 tbung uji diorg buat test lg sekali. N keputusannye aku xkne tahan di wad. Alhamdulillah. Experience tu!

Peace yoo! Ade mase aku update lagi ye! Doakan aku n bby dlm nie ye!!




Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

5 comments:

  1. hai bakal mummy...wanie nmpk berisi skit...tpi still chomey...
    Ya allah terkjut azie bc entry atas...wanie kene jg keshtan tau..jgn tk mkn..azie doa moga wanie n bby baik2 ..:D

    ReplyDelete
  2. wah congrate wani bakal jadi mummy :)

    ReplyDelete
  3. thanks ye korg! azie nmpk berisi ke? tp berat wanie trun tau!

    ReplyDelete

..+respon korang+..