:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Thursday, November 22, 2012

.:Hanania Version Ustajah:.

Hai.Hai.Hai. Wah lama betol xupdate blog ye. Tuan blog bz. Sebelum nie keje banyak juge. Cume buat-buat xnmpak je keje tuh. Hahaha. Jahat tak? Minggu lepas, dapat email dari Boss mengatakan yang Unit aku kene ISO Audit. Perkara-perkara yang kalau boleh nak dielak-elakkan terjadi juga. Tahun lepas turn Kluang, tahun nie turn Batu Pahat plak. Disebablkan dari aku cuti bersalin ari tu sampai la aku da naek kerja, fail-fail yang bertimbun tu tak berusik. Maka dengan tidak sukarela nya, bila da abis cuti bersalin aku la yang kene ngadap bende-bende nie semua. Adoyai. Setiap hari buat sikit-sikit. Tapi kan walau bz manapon, aku tetap jengah blog korang tau. Lagi-lagi mummies blog. Macam seronok baca cerita korang. Cerita pasal anak. Zaman cerita pasal diri sendiri da lepas. Sekarang turn cerita pasal anak plak ye. Haha.

Ahad yang lepas-lepas-lepas ntah brpe kali lepas, aku dan sebahagian dari family aku g Senai Airpot. Jemput Makcik dan Pakcik aku balik haji. Alhamdulillah. Selamat pergi dan selamat kembali diorang. Bertolak pukol 6pg. Rancangnya taknak bawak Hanania. Tapi disebabkan dalam masa yang sama rumah aku dikunjungi Pelancong Singapore pastu mak aku kene bekejar untuk memasak kat rumah Makcik aku lg (sbb nak buat kenduri kesyukuran cikit untuk Makcik & Pakcik aku yang balik Haji tu) so aku bawak la Hanania. Hanania nie da biasa bangun 5 6 pagi nie. So xde masalah la. Cume pagi tu aku xmandikan dia la. Sejuk kan. Just tukar diapers dan baju sajo. Pastu sapu losyen dan bedak. Wangi sudah! Haha.

Sampai Airpot dalam pukol 8lbh gitu. Pastu pihak Tabung Haji umumkan yang jemaah dijangka akan tiba pukol 9:20 pagi. Melanguk la menunggu di Airpot ye. Sementara menunggu tu Hanania sempat tido dalam 30 minit. Masa dalam kereta tu die tido jugak. Xlama pon. Hampir sejam je. 

Pastu pakcik dan makcik aku de belikan Hanania tudung. Comel giler ok. Haha.


Geram nye!


Ciap ade penghadang matahari lagi uolls tudung nie..kihkih





Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Friday, November 2, 2012

.:Nafsu Makan:.

Adoyai. Bukan nak kate ape. Tapi nafsu aku utk makan semakin bermaharajalela plak. Asik-asik lapar. Memang sentiasa nk makan. Sentiasa nak mengunyah. 

Korang bayangkan la. Sebelum pergi kerja dalam kol 7:50 pagi, kt umah tu da sarapan. Mak mesti sediakan sarapan punye. Walaupon setakat pisang goreng @ cekodok mesti aku makan seulas dua ulas. Eh betol ke penggunaan bahasa aku nie. Huhu. Pastu kang mesti g kerja tapau cekodok @ pisang goreng tadi. Kang kol 10 lbh aku makan la bekal tuh. Dalam kol 10 tuh mesti perot lapar. Kalo xdisumbat dengan makanan mesti aku akan pening kepala. Pastu kang rehat tengahari melantak nasi bungkus. Kang kol 3 ptg kalo bekal pg td ade lg aku mkn la. Kalo xde mmg aku wat xpaham je bila perot mogok kelaparan. 

Balik kerja, pung pang pung pang, masak ape yang patut. Pastu malam kang makan. Sbb makan saing-saing dengan en.suami. En.suami kadang balik lambat. So nk xnak kene tunggu dia. Kadang mcm nk mengamuk bila dia balik lambat. Then terhegerh-hegeh nak mandi. Nak main dengan anak dulu baru leh makan. Aku da kelaparan dia boleh lengah-lengahkan plak kan. 

So korang bayangkan la. Berapa kali aku makan sehari. Berat badan sila maintain ye! Xmo naek banyak-banyak sgt. Huhu

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..