:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Tuesday, October 30, 2012

.: New Look :.

Hari ini gigih ubah background blog nie. Adoyai. Amek mase yg lame betol nk ubah. Pastu try buat header. Jadik. Cume mcm xsmart. Xpe. Nanti aku try explore. Kuikui..
Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

.:Raya Haji Kami:.


Assalamualaikum korang...

Alhamdulillah. Masih diberi nafas utk bernyawa hari ini. Macam mane dgn hari raya haji korang? Meriah x? Aku sambut biasa-biasa saja. Seperti yang telah dirancang aku beraya di belah aku dahulu. Petang raya haji baru kami bertolak balik ke kampung suami. Alhamdulillah. Jalan xjem. Hanania pon baik. 

Dlm 20 minit sblum sampai kampung suami, adik suami kol. Dia cakap diorang nak pegi mandi kolam. Makcik-makcik suami stay umah suami malam hari tu. Sbb mak suami anak sulong. Pastu suami da xde atok nenek lagi. So tiap kali raya mmg dorang akan stay semalam dua kt umah suami. Suami tanya nk follow dorang x? Aku ckp xkisah. Kalo ikot ati mmg nk ikot. Tp aku respect si suami la takut die penat drive xnk g. Kang sian dia plak kan. Pastu suami kate on. Oh Yeah!! Niat kami sbb nak bagi si Hanania tu cuci mata. Dia suka tgk orang ramai. 

Sampai saja di rumah suami, dorang da get ready nk gerak. So aku tukarkan pampers Hanania dulu. Kemudian baru bertolak. Kami ke Tanjung Balau. Kt ctu ade chalet dan kemudahan kolam renang. Kampung suami nie dekat dekat pantai. Bg org johor tahu la kot. Dalam 20 minit perjalanan dari rumah mak mertua je da sampai ke tanjung balau nie. Sampai sane trus cri parking. Org mmg ramai la kt kolam tuh. Ada kolam utk kanak-kanak dan org dewasa. Hanania xmandi pon. Tp die tgk org je mandi. Khusyuk betol die tgk.










Pastu suami ambil stroller utk Hanania. Kami bawak dia g jalan dekat tepi pantai. Tp xde la dekat sangat. Kuikui.




Seronok betol tgk die ketawa. Dia mmg suka tgk pokok-pokok. Tgk orang ramai. 

Esk petangnya kami bawak dia jalan-jalan di Jeti Pengelih. Tak ade ape kat situ. Motif kami hanya nk bawak Hanania bersiar-siar. Hehe





























p/s : Alhamdulillah. Atas kurniaan yang kau beri pada kami Ya Allah. Walaupon kami xmempunyai banyak harta tapi sudah cukup membahagiakan kami dengan kehadiran Hanania nie. Sudah mencukupi dengan adanya suami, anak, keluarga di samping aku. Moga kebahagiaan ini kekal sampai akhir hayat. Amin. 



Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Thursday, October 25, 2012

.:Selamat Hari Raya AidilAdha 1433H:.

Raya Aidiladha tahun nie kami sambut kt belah aku dulu (Batu Pahat). Petang raye tu bru kami balik ke kg. suami. Doakan perjalanan kami lancar dan selamat smpai ke destinasi yang hendak dituju ye. 




Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Wednesday, October 24, 2012

.:Kisah Ruam Lampin My Gugurl:.

Ini kisah minggu lepas. Hanania diserang ruam lampin. Mula-mula aku tgk ckit je. Aku biarkan je la. Aku bujet kang esok lusa ok la. Tp sangkaan aku meleset. Makin lama makin teruk plak. Makin merah2. Tp aku tgk Nia nie budak yang kuat tau. Dia xnangis pon kene ruam mcm tuh. Alhamdulillah.


Aku perasan Nia nie kene ruam selepas aku try pakai kan dia pampers Diapex. Sebelum nie aku pakaikan 2 jenis pampers. Hey baby utk pakai di rumah. Drypers plak pakai time nk g jalan-jalan. So far alhamdulillah aku amat lah berpuas hati dengan kedua-dua pampers nie. Walaupun hey baby nie merupakan pampers murah, tp kualiti nya blh dibanggakan. Masa Nia baru-baru lahir dulu aku pakai kan die PetPet. Tp baby masa baru lahir kan asik lah berak je. Rase mcm 'oh syg nya pampers nie bru guna, tp nia da berak'. So kami laki bini amek langkah utk try kan die pampers hey baby. Alhamdulillah xde masalah ruam langsung masa tuh.

Dalam awal bulan ari tu, aku try la beli pampers diapex nie. Sbb mcm cntik design pampers nie. Colourful gitu. Da la aku beli pek yg besar. Lepas dia kene ruam aku stop guna pampers diapex nie. Pastu aku try beli Huggies Dry. Try pakai kan dia. Tp ruam dia still xberkurang. Pastu aku laki bini bawak Nia g klinik. Dktor tanya aku napa xpakai kan Nia lampin. Adoyai. Kalo la aku nie full time housewife xpe jugak kot. Pastu dktor bagi ubat sapu. Dan aku pulak try la belikan pampers hey baby lagi utk Nia.

Keesokan nya ruam nya makin berkurangan. Lega ckit hati aku. Da 2 3 ari lepas tu, aku try pakaikan lagi pampers diapex nie. Bila aku balik keje, aku nk tukarkan pampers dia. Tengok-tengok ruam nye macam jadi balik. Adoyai. Pastu mak suroh aku pakai kan dia lampin saje. Macam zaman dulu-dulu. Macam anak tarzan pon ada aku tgk anak aku nie. Adoyai! aku mmg xde standby cloth diaper pon. Memang xbeli dan xterpikir nk beli pon mase mengandung dulu.  Mak kate tgu sampai ruam dia da elok baru la pakai kan dia pampers semula. Huhu. Harap-harap ruam Nia cepat sembuh la. Dan aku akan pastikan aku xkn pakaikan Nia pampers diapex tu lagi.

Macam nie la gaya pemakaian lampin utk Nia tuh. Pastu bagi mengelakkan tembus ke seluar dia, aku lapikkan lampin nie dengan getah khas utk dipakai bersama-sama lampin nie.
Pic ihsan dari  sini

Alhamdulillah. Sekarang ruam dia da sembuh. 


























p/s : Bagus la anak aku nie. Pampers hey baby jugak yg dia tahan. Huhu.
Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Tuesday, October 16, 2012

.:Pernah dengar tentang Breast Abscess?? Aku pernah mengalaminya :.

Sebelum ni memang aku xamek port pasal penyakit nie. Dan xpernah terpikir utk aku mengalami nya. Bagi aku itu merupakan satu pengalaman dalam hidup aku. Mungkin pengalaman pahit. Kerana ia lah Nia trus xnk bf aku lagi. Tapi aku redha dengan segala ketentuan dari-Nya. Mungkin ade hikmah disebalik kejadian ini. Dan aku percaya akan kate-kate "Setiap penyakit yg diturunkan kat kite, maka salah satu dosa kite akan terhapus". Amin.

Biar aku trologikan kisah aku nie ye.
Sejurus selepas aku selamat melahirkan Nia, Nia diletak diatas dada aku. Aku mcm xpercaya ye da jdik mak org. Dpt anak comel plak tuh. Hehe. Pastu Nia dimandikan oleh nurse. Da ciap mandi Nia diberi kat aku utk disusukan. Alhamdulillah nurse di Hosp. Batu Pahat memang peramah. Dan alhamdulillah juga masa tu Nia dengan mudah nya mencari breast aku utk menyusu. Dan mase tu juga aku trus masukkan ke dalam mulot die dan die pandai hisap. Susu mase tu pon da keluar. Walaupon xbanyak tp ckup utk kenyangkan die masa tuh. Alhamdulillah sangat2. 

Selepas tu dari hari ke hari aku semakin enjoy bf kan die. Sampai la satu hari tu nipple belah kiri nie luke. Aku stop bagikan dia yang belah kiri sbb sakit time die hisap. Lagipon Nia mmg xsuke sgt dengan yang belah kiri nie. Nipple tenggelam. Dia syok hisap yang belah kanan. Bila jadik kes macam tuh bile die menangis je aku akan bg hisap yang belah kanan la. Sampai la nipple belah kanan nie pon luke. Mase susu mmg banyak la kan. Aku tgk nipple belah kanan aku mse tu laen macam ckit. Nipple jdik keras then bila lepas bagi Nia susu, nipple aku akan berbentuk leper. Bila pakai coli nipple aku terbengkok. Macam terlipat gtu la. 

Pastu aku mengalami demam. Suhu badan jap panas jap sejuk. Mase tuh breast aku belah kanan da mula rse sakit. Rase keras dan membengkak. Tapi aku xbgtau mak aku pon. Badan aku plak tumbuh bintik-bintik merah. Aku g klinik. Dktor kata demam campak. Aku pon makan la ubat n try berubat tradisional. Alhamdulillah bintik-bintik merah da kurang n ilang. Tp suhu badan aku jap on jap off. Mase tu breast masih sakit lagi. Aku ckp ngan mak breast aku sakit then mcm bengkak. Mak soh aku rajin-rajin tuamkan air panas. Aku pon buat la mcm mak suroh. Tp xberhasil. Masih membengkak dan sakit. 

Dapat ari ke 38 aku berpantang, aku try urut-urut breast n nipple aku. Aku mcm terkejut sbb kuar cecair berwarna hijau-hijau kuning. Aku tanya mak. Mak kate xde ape2 la tuh. Mak aku pon xtau sbb xpernah mengalami bende mcm tuh kan. Sampai petang tu aku soh mak bidan tgk kan aku pye breast. Reaksi dia amatlah menyeramkan aku. Mak bidan tu soh aku g klinik. Dia kate da teruk nie. Mmg kene bawak g klinik. Dia tgk nipple aku, dia kate mcm nipple aku tersumbat. Malam nye tu jugak aku g ajak suami ke klinik. Masuk bilik dktor, die ckap ade nanah dalam breast aku. Die bagi ubat dan die pesan 5 ari lagi dtg klinik lagi. Selang 5 ari aku g klinik lagi. Dan dktor trus buat surat utk aku ke pakar! 

Masa tuh mmg la mcm2 aku pikir. Aku balek umah. Esk pagi nya bru aku ke pakar. Sampai kt pakar dktor buat scan. Tgu keputusan scan. Dan hasilnya dktor kate :

Dr : "Awak ade 2 care je. Samade nk sedut atau operate."
Aku : "Kalo xsedut atau operate xboleh ke dktor?"
 Dr : Xboleh. Kalo mkan antibiotik takut ambil mase yang lame utk pulih."
Aku : "Kalo sedut gune ape?"
Dr : "Gune jarum. Tp kite akan buat 2 3 kali la."
Aku : "Buat sekali arung ke?"
Dr : "Xla. Kita buat hari lain-lain."
Aku : "Kalo operate buat bile?"
Dr : "Ari nie. Sy akan dapatkan giliran awk petang nie. Kalo sedut pon ptg nie jugak."
Dr : "So mcm mane?"
Aku : "Xtau la dktor. Blur nk buat keputusan."
Serius aku mmg mcm terkejut dgn brite ini. Memang xsangka langsung. Rasa sakit mse bersalin pon mcm masih terbayang-bayang lagi. Nie kan pula nk kene operate! 
Dr : "Suami awak mane?"
Aku :"Suami sy kluar kejap ade hal ckit."
Dr : "Awak keluar dulu. Bincang dulu dengan suami. Nanti da dpt keputusan bagtau saya."

Aku pon keluar bilik dktor. Rase mcm nak nangis kt ctu jugak. Kluar je dari bilik dktor, trus nmpk kelibat suami. Suami tye ape cite. Aku nk cite kt die mse tuh mcm xterkeluar. Rse nk nangis! Last-last aku ajak die lepak kt luar hosp. Kt luar tu bru la aku cite kt die. Die pon mcm blur. Sejujur nya kami xsangke bende mcm nie jadik kat aku. Nangis trus mse kt luar hosp tuh. Suami kate try bgtau mak. Aku pon kol mak. Mak ckp nti die soh abah dtg hosp. Xlame lps tu abah pon dtg hspital. Abah decide soh operate je. Aku mcm 50-50 nk operate. Takutt!!!!!!!!!! Amek mase lame jugak nk kompem kan dgn dktor. Bila da dpt kekuatan ckit baru lah aku ajak suami n abah jumpe dktor.

So bila da kompemkan dgn dktor, dktor ckp mcm nie.

Dr : "Ok. Sya akan bookingkan awk kol 3ptg nie utk operate."
Mak aih! Mase dktor ckp tu aku tgk jam dalam kol 1blh. Cptnye kol 3 nk kene operate. Memang takut habiss! Abah plak nk balek. Dktor suruh aku follow asisstant die. Utk daftar wad. Time dftar tu dapat lah gift dari hospital. Tangan kene cucuk amek darah. Da dapat katil nurse suruh rehat. Aku ngantok sgt mase tu tp aku tahan utk tidak lelapkan mata. Sbb aku takut kalo da tido kang mase operate aku xleh lelap mate. Walaupun dktor kate time operate nanti awak akan dibius 1 badan. 

Dekat kol 3 nurse dtg bawak baju & serkup kepala. Nurse cakap nti kalo die soh salin baru la salin. Nmpak pakaian tu trus mengalir air mate. Mmg mcm xpercaya. Suami cuba pujuk. Teringat anak kt umah. Menangis lagi. Smpai la kol 3, nurse xde panggil lagi. Last-last dekat kol 6 bru nurse soh salin. Mase tu tuhan je yang tau mcm mane perasaan aku. Nk bersalin pon xde kene salin2 macam tu tau.

Aku ditolak masuk ke bilik operate. Da mcm dalam drama pon ada. Aku baring kt atas katil then nurse tolak. Kt ujung kaki suami teman. Mase tu tgk je muke suami. Memang takut giler je yg rase mase tuh. Dalam 6:15 ptg aku start operate n kol 6:45 aku da ditolak utk masuk ke wad. Mase lps operate dktor n nurse kejut cakap da siap operate. Aku hanya mengiakan aje. Memang xlarat sgt nk buka mata. 

Dalam tgh tido tu aku ade dgr sore adik aku. Die singgah melawat aku mase balik dari keje. Tp aku xlarat nk bukak mata. Aku sedar betol dalam kol 9lbh mlm. Tu pon sbb abah n adik dtg. 

Esk nya aku da boleh discharge. Alhamdulillah. Rutin aku pada keesokan hari dan hari berikutnya adalah g klinik untuk cuci bahagian yang dioperate tuh. Aku cuci kt klinik kerajaan je. Mmg sakitnya tuhan saja yang tahu. Mmg dktor pakar cakap ngan aku soh bgtau nurse yang tukang cuci tu, bersihkan smpi bahagian dalam. So mmg kene korek2 dgn kapas la mase cuci tuh. Sakitttt.Tapi nasib baek nurse kat citu semuanya sudah kenal aku dan layanan dorg kt aku mmg baik. Dorg pon terkejut bila dengar cite aku. Pastu ada 1 hari aku try g cuci kt klinik panel aku. Mmg klinik tu ramai org. Tgu turn mmg lame la. Pastu nurse kt ctu leh cuci gune ubat kuning! Sakitnya lebih dari cuci kt klinik kerajaan td. Aku ciap soh nurse tu cuci pelan2 n stop2 bagi aku tarik nafas. Bayangkan lah! Pastu aku serik nk g cuci kt klinik tuh. Aku cuci kt klinik kerajaan je smpi la luke operation tu sembuh dan bercantum sendiri. Hampir sebulan jugak la aku buat rutin harian tuh. Hampir sebulan gak tiap2 pagi muke aku da tercongok kt klinik.

Aku berharap sangat perkara mcm nie xkan terjadi lagi kt aku mahupun ahli keluarga aku. Cukuplah aku sorang yang mengalami nya. Dan cukuplah sekali tu aku mengalaminya. Nauzubillah. Dijauhkan Ya Allah. Amin.

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Thursday, October 11, 2012

.:Mandi adalah Hobi Nia:.

Memang dari mule lahir smpilah sekarang nie bila part mandi je dia akan suka. Start bukak kan pampers dan baju je dia da akan suka. Kalo time tu dia nangis then bukak kan baju, otomatik dia akan berhenti menangis. Bila da masukkan dalam besen air pon xnangis. Bagus la anak mama nie. Cuma skrg agak susah nk mandikan dia. Dia da ligat sgt. Kaki da pandai tolak2. Tangan plak da pandai pgg tepi besen. Alolo comelnya!.


aww! sensored. hehe

Excited beno dpt maen air ye.


Pndg kamera jap lah!




Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday : 10/10/2012


:-)

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Tuesday, October 9, 2012

.:Bila Pening Kepala:.

Semalam tengahari kt tmpt kerja kepala da mula rasa ting tong. Berdenyut-denyut rase kepala belah kiri nie. Aku memang selalu kene pening kepala mcm nie. Migrain. Kalau tiba mase nya migrain datang, kepala akan rasa berdenyut-denyut. Nak jalan pon rse macam xlarat. Sebab setiap langkah tu akan membuatkan kepala berdenyut-denyut. Pastu memang xde selera nak makan langsung. 

So semalam aku sampai rumah da dekat kol 7 malam. Turun dari parking kereta da dengar suara Nia. Sekarang mulot die mmg bising. Ntah ape yang die bebelkan pon aku xpaham. Naik atas rumah tgk Nia tgk membebel smbil ditemani adik aku yang kecik.



 Aku ckap dengan mak "Kepala kita pening la". Mak trus jawab "Pegi la mandi pastu baru baring". Aku pon mandi. Naik mandi aku g cium Nia kejap.
Aku ckp ngan mak lagi "Mak tlg tidokan Nia ye. Kita nk tdo kejap la. Xtahan kepala pening". Mak aku senyap je. Mak memang da paham da. Aku kalo pening ubat nya tdo je. Sebelum tdo aku telan panadol sebiji. 

Suami balik kerja aku mintak tlg die urutkan kepala. Dia ckap "B da xheran kalo ayang nie asik pening kepala". Huhu. Memang pon. Da paham sangat da die. Lepas urutkan kepala aku smbung tdo lagi. Kol 9 malam suami kejutkan lagi. Die ajak makan. Adoyai. Aku xselera nk makan masalahnya. Aku pon ikotkan langkah suami ke dapur. Aku cume teman die makan je. Nia mase tuh da tdo. Sayu tgk muke die sbb xpegang die lagi 

Kesudahnya sampai Nia tdo sampai la ke pagi td. Malam td tersado merengek cume mintak susu. Da bagi susu tdo balek. Dulu sblm kawen kalo pening kepale mmg aku akan masuk tdo awal trus bangun ke pagi. Pastu bila da kawen da xboleh sangat buat mcm tuh. Tdo kejap pastu da kurang ckit harus bangun utk sediakan makan utk suami. Sekarang bila da ada anak, mmg agak macam rumit ckitla nk rehat n tdo macam tuh. Nasib baik ade mak. Boleh mak tlg jagekan kejap. :)

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Friday, October 5, 2012

.:Ba Alif Ba Ya:.

Ok. Eja tajuk betol2 ya. Sejak seminggu nie di sekitar kampung aku sentiasa dgr cite pasal binatang nie. Ngeri dengar pon ada. Binatang nie muncul bile masa yang dia suka. 

Kisah Pertama :

Bende nie berlaku sebelum aku kawen lagi. Berlaku depan mate aku. Mse tuh aku ngah drive kete dalam perjalanan balik amek mak aku dari tmpt keje. Then dpn aku nie ade lori besar. Jalan kt ctu pulak nye bukan la jalan besar. Kire muat2 lori je dalam 1 lorong. Boleh nk memotong lori tu tapi ntah kenapa aku xmemotong pon mase tuh. Depan lori tu plak ade kereta dan depan kereta ada motosikal. Sume nye bawak kenderaan dlam keadaan perlahan. 

Tetiba tgh syok2 bawak kete, aku ternmpak binatang nie kuar dari semak2 then trus melintas jalan. Aku nmpk binatang tu melintas. Aku sempat ckp ngan mak n adik aku dlam kete tuh. "Eh..eh..babi..babi." Tak lame lepas tu lori di depan brek mengejut. Nsib baek kerete aku mse tu x terlalu rapat sgt dengan lori tersebut. So sempat la brek jugak. Sekali di intai2 rupa nya binatang tu da 'meyondol' budak yang naek motosikal tuh. Terpelanting budak tuh. Binatang tu plak dengan syok nya trus berlari melintas jalan masuk semak. Budak motosikal tu pakai helmet tapi mungkin helmet nya x dikancing dengan betol so helmetnye tercampak. Kepale budak tu berdarah. Tp budak tu masih boleh bangun duduk. 

Aku xtgk lame kejadian tuh. Mak aku xbagi. Die soh balek.


Kisah Kedua :

Nie abah aku yang cite. Mase tuh Abah dalam perjalanan nk g keje. Abah nie g keje naek moto walaupon kete kt umah tu terperuk x di gunakan. Die lebih senang menunggang motosikal. Mase tuh abah syift malam. Dalam kol 11 mlm abah kuar rumah. 

Cite nye lebih kurang cite di atas. Cume kalo cite diatas binatang tu 'menyondol' motosikal tp yang cite nie 'menyondol kete'. Remuk ok kete depan orang tuh. Dan binatang tu masih lagi selamat. Guling2 atas jalan jap pastu bangun trus lari dlam semak. Adoyai! Kuat kental sungguh kau ye!


Kisah Ketiga :

Nie baru berlaku 2 ari lepas. Aku cuti mase tuh. Sbb nak anto Nia g checkup 4 bulan kt klinik. Aku g bertemankan mak & abah. 

Dalam perjalanan pulang dari klinik tuh, kami singgah jap minum kat warong. Kalo orang jawa ckp 'ngeteh'. Hehe. Abah pon parking la kete. Aku ngan mak trun kete trus masuk warong tersebut. Abah plak time trun kete tu mate die blh terlihat something yang besar di tgh2 jalan berhampiran kami parking kete tuh. Abah pon tye la org2 kt kedai tuh. Masing2 mcm terkejut tgk binatang tu mati atas jalan. Da la besar. 50-60kg ada tuh beratnya. Dorg yang kt kedai tuh boleh xperasan ade babi kene langgar. Cume dorg ckp td ade lori bawak zink lalu. Mungkin mase tu la binatang tu melintas. 

Nasib baek lori yang melintas. Nauzubillah.

Kisah Keempat :

Berlaku smlm petang. Dalam kol 6lbh dekat2 kol 7ptg. Nie adik lelaki aku yg cite la. Mmber die kene 'sondol' dengan binatang tuh. Mmber adik aku tu terpaksa dikejarkan ke hospital. Dan binatang tu plak selamat masuk ke dalam semak. 


Aku ngeri dengar cite macam nih. Disebabkan kisah-kisah ini semua berlaku area dari rumah aku ke pekan. Ktorang plak mmg lalu kawasan tu setiap ari. Kire laluan utama la kn. Moga dijauhkan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku pd kami sekeluarga. Amin

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Thursday, October 4, 2012

.:Kadang Geram. Kadang Lucu Pon Hado:.

Makin lama anak dare sy makin byk kerenah dan gelagatnya. Kadang penat tgk kan. Mau nye xpenat kan. Kite baru nk terlelap die da merengek-rengek. Sekarang mkin besar lagi la mkin cri akal. Bila da tersedar dari tido & xde org layan die mesti mulot die bising. Da macam tido2 ayam jadiknya. Bila kite da bangun tunjuk muke kat die, die akan senyum2 kat kite. Nsib baek comel. Haha.

Sejak da pandai meniarap nie, asal di baringkan je mseti nk mengiring2 pastu meniarap. Sampaikan tdo pon mcm tuh. Kadang sampai berpeluh-peluh layan kerenah die nie. Minum susu pon same. Jap toleh kanan jap toleh kiri. Haishhhh! Nasib la anak kan. Kadang amek mase yg agak lame nk tidokan n abiskan susu dalam botol tuh. Saya bayangkan anak perempuan je da logat mcm nih, lagi kan anak laki kan. Mesti lagi ligat. Dulu mse mule2 lahirkan Nia selalu org ckp bby gurl nie xkuat menyusu sangat. Bby boy yang kuat menyusu. Tp pada pandangan aku, Nia nie pon kuat menyusu jugak. Dulu mse bf kan die pon sampai melecet2 aku punye nipple. Sampai kuar air mate kalo nk menyusukan die. Tp tu dulu. Sekarang da x bf kan die lagi. Bukan aku saje2 xnk bf kan die ye. Tp ade tragedi disebalik nya. 

Kalo tido atas tilam sambil mengiring ok lagi kot pada aku. Tapi kalo da dalam buai pon nk tido mengiring mcm mane tu uolls. Da betolkan posisi tido die kang die mengiring lagi. Sampai penat mulot nie dodoikan. Amek mase yang lame kdg nk tido kan die. Oh ye. Aku mmg ajar Nia tdo dalam buai. So far ok je. Kalo g jenjalan die boleh tdo juge tanpa buai cume xlame dan xnyenyak mcm tdo buai la kan. Kalo malam pon aku akan angkat die dari buai dan letak sekatil ngan aku n suami. Bile pagi time aku bangun kalo die msih tdo, aku akan angkat die msukkan dlam buai. Gitu lah gamak nye. Alhamdulillah setakat nie mcm tu la proses nye hari-hari. Xtau la plak kang lepas nie trus berubah prosesnye. Hehe.


Ko tengok tu uolls. Die mengiring dalam buai. Sampai senget2 buai nye. Tangan sebelah kanan tu suke tarik kain buai. Kuat tau die genggam.


Ko tengok! Pastu kang mulot die suke bising n main air liur. Haishh! Comel ko. Rse nak gigit-gigit! Haha


Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Monday, October 1, 2012

.:Cian Anak Mama:.

Semalam Nia mule selesema. Aku xtau mcm mane die blh kene selesema. Jangkit aku @ sbb die terminum air mase mandikan die. Kesudahan nya malam td tdo dengan nafas krohhhkrohhkrohh. Cian die. Mcm xselesa. Tp tiap kali tersedar dari tdo aku sapukan minyak yuyi kt dada dan bahagian belakang nya. 

Moga hari ini kamu beransur pulih ye sayang. Sejak lahir sampai nk msuk 4bulan bru nie la die sakit. Belum pernah demam. Alhamdulillah. Syukur sangat2. Harap2 diberi kesihatan yang baek sentiasa. Oh ye, dengar kate kalo bby selesema nie pastu g cek kt klinik kerajaan mmg xdiberi ubat. Member aku yg ckp la. 

Ari sabtu lepas nie. Aku pakaikan baju singlet n suar pendek lubang2. Da mcm boy plak aku tgk ank aku nie. hehe.































p/s : Td pagi mse nk g keje Nia da bangun. Die senyum n ketawe mcm biase walaupun xbrpe sihat. Tp tgk nya mcm da kurg ckit slesema nya pg td. Gudgurl syg!










Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..