:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Thursday, December 27, 2012

.:Pemilik Kad Kredit & Debit. Sila Berhati-hati:.

Salam. Hehe. Hari ni bersemangat sikit update blog. Bila mood da dtg, haruslah jangan lincah ye. Aku nie walaupun tak update blog, tp blogwalking aku tetap buat tau. Hahaha. Pastu td tergerak nak bukak Blog Cyda nie. Pastu tertarik dengan satu post beliau. Tentang kisah 'panggilan misteri' ini. Bukan ape, sebab aku pon pernah mengalami situasi macam tu. Bukan sekali dua. Tapi banyak kali. Kadang aku blur mane diorang boleh dapat no.phone aku. 



Setelah baca penerangan yang detail dari blog Mazidul nie, baru lah aku paham selok-belok kegiatan ini dijalankan. Kalau jenis mangsa yang di telefon tu jenis yang lurus bendol, memang kaya la dorang. Bila 'telemarketer' nie dapat jerat sorang mangsa, maka 'telemarketer' tu akan diberi komisyen RM100. Kira satu kepala RM100. Kalau dalam satu hari paling cikit dapat 2 orang, maka RM200 la 'telemarketer' nie dapat komisyen. Tu belum campur dengan gaji pokok nye lagi. Lingkungan RM800-RM1500. Fuhhhh!

Biasa nya 'telemarketer' nie akan kol mangsa menggunakan nombor telefon bimbit. Kadangkala private nombor. Ini salah satu sebab utk mangsa tidak dapat menjejak lokasi 'telemarketer' nie. Alamat pejabat 'telemarketer' nie pon tidak benar! Maklumat yang diberi oleh 'telemarketer' ni semua adalah palsu. Kebanyakan 'telemarketer' ini adalah lepasan diploma @ ijazah. Sebab itu lah,'telemarketer' nie jenis yang dari kalangan pandai bercakap. Pandai mengayat orang. 

Nak tau kisah lanjut, klik sini ye. Mazidul



Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Wednesday, December 26, 2012

.:Supplement Semasa Mengandung:.

Hye korang! Bercuti ke korang? Syok nya. Aku xg bercuti mane pon. Just g melaka saja. Tu pon g pagi balik petang. Xstay sana. InsyaAllah ada rezeki mmg plan nk g bercuti. Tp xtau kat mana lagi. Hahaha.

Eh! Mommies2 sekalian. Dulu mase pregnant ade makan supplement ape-ape tak? Selain dr obimin or vitamin? Meh aku share kat korang ape yang aku amalkan masa aku pregnant dulu. Itu pon, member aku yang suggestkan. Pastu xsempat beli lagi, mmber bagi pil-pil yang lebih mase die pregnant dulu. Sbb mmber aku start makan pil salindah nie time da pertengahan pregnant. So orang da bagi aku amek la kan. Kuikui.

Supplement yang aku makan masa mengandung ialah Salindah. Salindah nie di datangkan dengan set semasa kehamilan dan semasa berpantang. Tp aku makan set semasa kehamilan je. Salindah nie lebih kepada perubatan homeopathy. Set semasa kehamilan nie ada B1 sampai la B6. Ada peringkat-peringkat ye utk makan pil nie. Bukan nya main telan je tau. Tapi sejujurnya aku makan sampai B4 je kot. Xsilap aku la. Hehe. 

Kat bawah nie ada fakta ringkas tentang supplemnet nie. 

pic sumber google.


  • Pemakanan jagaan & rawatan kehamilan yang lengkap dari mula hamil hingga lepas pantang.
  • Menambah & memperbaiki aliran darah.
  • Mengurangkan masalah alahan.
  • Menyuburkan perkembangan tian.- Mengurangkan risiko keguguran.
  • Menghilangkan masalah semasa hamil, ketika bersalin & selepas bersalin.
  • Mencegah masalah meroyan & menjurus ke arah memperolehi anak yang sihat & cerdas.

Alhamdulillah. Ada orang kata kalo makan supplement nie, boleh memudahkan kita bersalin. Wallahua'alam. Tapi mengikut pengalaman aku yang baru bersalin sekali nie, alhamdulillah aku dipermudahkan urusan ketika nk bersalin ari tu. Maksud aku, aku sakit xlame then terus bersalin. Alhamdulillah sangat-sangat. 

So bagi mommies to be, korang boleh try la supplement nie. Nak beli pakej boleh. Nak beli sbotol-sebotol pon buleh. Kat farmasi, atau kedai-kedai da banyak jual kot supplement nie. :-)

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Wednesday, December 19, 2012

.:Koleksi Baju Baby:.


Meh aku share cikit antara koleksi baju baby yg aku ade jual. 
:-)


POLO #615
YELLOW / NAVY / RED



 POLO #121


 POLO #54


 POLO #172

Size : 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y
RM55

nk tgk lebih banyak lagi koleksi korang boleh klik kt sini ye.





Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Tuesday, December 18, 2012

.:Blog Jual Baju Baby:.

Hey korang! Sy baru mula berbisnes jual baju baby. Jom la usha-usha. Mana tau ade yang kenan. Harga insyaAllah boleh runding. 

Klik sini ea.

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Friday, December 14, 2012

.:Akibat tidak berpantang dengan cara yang betul:.

Salam. Aduhai berpantang nya da lama abis da. Anak pon da besar. Cuma baru tergerak hati nie nk share tentang sesuatu yang aku rase amat penting bagi orang yang sedang pregnant. Tentang apa yang aku pernah alami nya la kn. Sharing is caring ma.. Hehe.

Ok macam ni ceritanya. Saat aku da sarat mengandung ari tu, aku sering rasa panas. Panas yang aku maksudkan ialah cepat berpeluh. Dalam aircond pon boleh berpeluh. Tapi tu perkara biasa kot bagi orang yang pregnant. Kan? Sampai la ke saat aku dalam labour room, aku rasa aku mcm mandi peluh. Time sakit-sakit menahan nk bersalin tu boleh lagi fuhfuhfuh bagi angin kt dahi aku. Sebab masa tu dahi aku da banjir dengan peluh. Tapi masa tu aku rasa mungkin sebab nak bersalin kot. Sebab tengah tahan sakit tu yang berpeluh semacam. Siap aku cakap dengan nurse "panasnya..." hohoho. Nurse tu hanya senyum sinis je dengan aku. 

Sampai la da siap bersalin da siap pe semua bagai, pon masih berpeluh. Siap proses jahit dlm pukul 2 pg, then aku dibiarkan berehat sekejap. Dalam sejam lepas tu dktor dtg cek perot. Tekan-tekan perot buang sisa-sisa darah yang tinggal. Pastu sampai jam 5lbh pagi baru la aku disorong masuk ke wad. Lame kan....Sepanjang tempoh tu, aku xboleh tido langsung. Sebab menahan panas. Badan da banjir dengan peluh. Panas semacam! Nak gerak-gerak sangat takut. Sebab baru lepas jahit kan. Dengan getah rambut kene bukak mase nak bersalin tuh. Da rambut terburai. Da la rambut aku nie jenis rambut tebal. Memang berpeluh sakan la kan. Mulut asik 'fuhfuhfuh...'  dan tangan asik lap peluh kt dahi. Dalam hati xsabar nya nk masuk ke wad. Mesti la kurang ckit panas nye kan. Oh ye. Dalam labour room tu aku rase on aircond tp ntah la xrase langsung!

Pukul 5 aku di tolak masuk dalam wad. Masa tu lega ckit la. Sebab bujet kat wad nanti xberpeluh lagi. Da siap semua, aku rasa masih sama. Masih panas. Wad tu memang xpakai aircond. Kipas pon bukak perlahan. Yela, aku tau la berpantang xboleh kene kipas sangat kn. Tapi aku tgk mommies lain dalam wad tu rilek je. Aku nie yang berpeluh bagai nak rak. Asik kesat dahi je. Mase tu memang xtido. Sampai kuar wad kot aku xboleh nk lelap. Sebab sibuk lap peluh. Hahaha.

Sampai kt umah pon masih sama. Siang malam aku rasa panas. Berpeluh-peluh tak kira siang atau malam. Pagi lepas mandi pon boleh berpeluh lagi. Pelik tak? Lagi kan tengahari! Korang bayangkan la. Memang aku tak duduk senang la. Da la dengan pakai stokin, kain batik lagi. Aduhai menambahkan rimas la orang kata. Tido malam plak selimut hanya sekadar hiasan. Pakai stokin je. Pastu kipas hala arah aku. Tu pon masih berpeluh. Stokin tu pon tahan selama berapa minggu je. Lepas tu da xpakai. Malam pakai la. Siang tak pakai. Sebab panas. Sampai aku pantang dapat dalam 2 3 minggu gitu kot aku rse berpeluh semacam tu. Mak aku memang bising la aku xpakai stokin. Hala kipas. Tapal, pilis n param tu pakai on/off. Ikot mood aku nk pakai ke tak. Memang mak aku bising. Tapi aku wat xtau je. 

Pastu kan aku kene operation. Kes breast abscess. Selepas kejadian tu baru la badan aku rasa ok kembali. Aku pon xpasti samada kes tu disebabkan aku xberpantang secara betul atau tak. Lepas da abis cuti, aku naek keje. Masa tu hari raya. Makan macam-macam kan. G rumah orang sana sini bagi makan sedap. Mase tu plak baru lepas pantang, mestilah nampak makanan macam hape kan! Melantak xingat dunia. Pastu satu hari perot aku rase sebu semacam. Pastu aku kena cirit-birit. Najis yang keluar macam air. Bukan CAIR tapi AIR. Cume warna keemasan. Hehe. Maaplah cite kotor ckit. Nie apa yang aku lalui kan. Masa kejadian nie aku keje tau. Perot plak bunyi krook..kroook..Bunyi angin. Jadi petang balik keje tu aku tekad la nk g klinik panel. Bukan sakit mane pon tapi saja nk g klinik sebab nanti kalo cakap kene cirit-birit kan mesti senang dapat mc kan. Tu tujuan utama g klinik. Hehe.

Sampai klinik, masuk bilik dktor. Then nurse suroh baring. Doktor datang tanye sakit ape. Aku cakap la. "Cirit-birit doktor lepastu perot rase mcm sebu semacam je". Dktor tanye lagi "Da lame ke kene?". Aku cakap "Tak la. Baru dari malam td". Dktor tekan-tekan perot aku. Lame jugak die tekan. Aku makin cuak la plak kan. Pastu dktor cakap "Ada ape perot awak nie.Awak cuba rasa nie". Aku rase a'a memang macam ada benda dalam perot aku. Dktor terus buat surat utk refer ke pakar.  Balik rumah cerita ngan mak aku. Pastu aku ckap ngan mak xnak la g pakar. Pastu esok pagi nye aku jumpe mak bidan aku. Suroh die tengok kan perot aku nie. Die pon cakap bende yang sama. Ade something dalam perot aku. Belah kanan. Then petang nya aku g klinik. Aku g klinik yang lain dari klinik yang semalam nye tuh. Aku try buat scan 2d. Lame jugak dktor cek. Then dktor kate xda apa. Cume saluran darah aku yang tetiba membesar. Dan perot aku memang banyak angin. Dktor bagi ubat cuci perot.

Dalam seminggu lepas tu aku try berubat kt sin sei. Tempat berubat orang cina. Kat citu ade tabib. Tapi nk jumpe tabib nie kene tgu turn la. Macam kt klinik. Kene daftar dan ambil no giliran. Masuk je bilik tabib, die terus mintak pergelangan tangan aku. Die cek menggunakan nadi. Tabib tu kate "awak punye peredaran ok.semua ok". Lepas tu die tanya "da brpe lame kene mcm nie". Aku pon cakap la " Saya sebenarnya baru lepas bersalin. Baru abis pantang. Then trus jadik macam nie" Die kate"oo..orang lepas bersalin kene banyak berpantang lorr..xboleh makan pedas, kene mandi air panas, blablabla....". Kesudah nya die bagi aku 3 jenis pil. Aku abiskan pil tu. Pas abis makan pil aku g rumah mak bidan tu lagi. Suroh tengokkan. Dia kate da mengecil. Aku pon dapat rasekan macam tu. Sebab sebelum tu kalo aku baring, then tekan-tekan perot mesti dapat rse ade something kt perot aku. Pastu lepas g sinsei tu tekan-tekan perot masih ada rase cuma da xsekeras mcm dulu. Sekarang nie alhamdulillah, bila aku tekan perot aku, macam da xde keras-keras lagi. Huhu. Alhamdulillah.

Korang yang tengah pregnant sekarang nie, ingat ye! Pantang betol-betol tau! Jangan jadi mcm aku tau!



Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Berhati-hati : Pemandu Di Sabah Diambil Perhatian Di Jalan Raya Ini



Satu insiden telah berlaku pada seorang pemandu Fauzi Miswan di jalan KK dan Kota Belud.



Begini ceritanya :



Kejadian berlaku pada 29/08/2012 jam lebih kurang 6.00 p.m. semasa saya, isteri ,dua orang anak saya yang berumur setahun dan 6 tahun serta seorang anak buah saya berumur 8 tahun dalam perjalanan pulang dari Kota Belud menuju ke Kota Kinabalu selepas menghantar kedua mertua dan adik ipar saya di Kg Kulambai Dundau..



Tiba-tiba saya dikejutkan oleh satu objek panjang yang berpusing menuju ke arah kereta saya dari atas sebuah bukit di lokasi Kg. Paka-Paka jalan Kota Belud - Tuaran (berhampiran bukit Tenghilan)...,oleh kerana tidak sempat mengelak ,objek tersebut terkena hadapan kereta saya betul-betul di sebelah pemandu dengan satu dentuman yang kuat..,objek tersebut melantun lalu terjatuh di seberang jalan..,saya memberhentikan kereta ditepi jalan dan mendapati bonet kereta telah kemek...,lantas terus menuju ke arah objek yg terjatuh tadi..alangkah terkejut nya saya bersama isteri apabila mendapati objek itu adalah sebatang besi keluli padu seberat lebih kurang 2 kg..



Alangkah bernasib baiknya saya kerana objek tersebut tidak jatuh mengenai cermin kereta saya lalu tembus terkena saya yang sedang memandu atau terkena anak saya yang duduk dihadapan ketika itu...dan jika itu terjadi apakah agaknya nasib isteri dan anak-anak serta anak buah saya yang ketika itu bersama di dalam kereta yang saya pandu..syukur kepada Allah s.w.t kerana semuanya selamat...,



Setelah sampai kerumah isteri saya menelefon kakaknya di Kota Belud rupa-rupanya sudah banyak kes kereta dilempar oleh pelbagai objek berlaku di kawasan sekitar tersebut..,malam ini akan membuat laporan polis..,kepada semua pemandu yang selalu lalu dikawasan tersebut plss BE ALERT..!!!....plss share kpd semua...




-Cerita Dari pembaca-



kes macam ni selalu berlaku dan seringkali berakhir dengan diragut. Kami pun pernah kena sekali semasa dalam perjalanan dari UKM Bangi ke KLIA menggunakan jalan raya area kampung Bangi - Dengkil. Walaupun agak gelap, namun itu adalah laluan paling pantas untuk tiba ke KLIA. Kereta kami terlanggar sesuatu sehingga menyebabkan tayar pancit. Kami (3 orang) terpaksa memberhentikan kereta serta merta di tepi jalan yang gelap. Tak sampai 10 saat, tiba sebuah motorsikal kata mereka terdengar bunyi bising tadi dan terus datang ke situ untuk tolong. Mungkin mereka nak ragut kami tetapi dengan tubuh mereka hanya 2 orang dan kami tiga orang, misi mereka tak berjaya. Kawan aku pegang stereng lock yang besi tu sepanjang kami menukar tayar baru. Nak tak nak mereka terpaksa tolong kami juga. Kamudian terus pecut sehingga tiba di stesen minyak untuk atur balik tayar.





sumber : faceblog

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Thursday, December 13, 2012

.:Murah-murah je uols!:.

Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols. 
InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.

Klik sini ye.



Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

.:Jom Shopping utk Si Cilik Anda!:.




RM18
Size : 90 ( 2Y )




RM20
Size : 90 ( 2Y )
100 ( 4Y )


RM22
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )
100 ( 4Y )


RM18
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )
100 ( 4Y )


RM20
Size : 24Months


RM19
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y 0
100 ( 4Y )

RM20
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )


RM20
Size : 90 ( 2Y )
95 ( 3Y )



RM20
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )
95 ( 3Y )


RM22
Size : 80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )
100 ( 4Y )




RM21
Size : 90 ( 2Y)
100 ( 4Y )
110 ( 5Y ) 
120 ( 6Y )


RM22
Size : 70 ( 0-6M )
80 ( 6-12M )
90 ( 2Y )

RM23
Size : 
80 ( 6-12M )
90 ( 2Y)
100 ( 4Y )
110 ( 5Y ) 
120 ( 6Y )










Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

Wednesday, December 12, 2012

.:Bisnes Part-time:.

Salam. Fuh lame giler kan aku xupdate blog. Terlalu bz uolss. Kali ni pon aku xnk cerita banyak. Aku berniat untuk buat bisnes online. Da lame terpikir. Harap-harap menjadi la ye. Aku harapkan sokongan dari kalian semua. Aku pon baru hendak berniaga. Kalo ada salah silap aku minta maaf dulul la ye.

Ok! Jom cuci mate tgk pic kat bawah!






semua nie romper tau korang. aku pon ada ank kecil mcm korang. kadang aku rase romper lagi mudah utk aku pakaikan kt anak aku. zaman sekarang romper pun da cun-cun. aku bagi harga murah kt korang. Nanti yang lain aku upload kemudian. Kalo nak boleh la tinggalkan komen @ email aku ye.:-)
azwani_86@yahoo.com



Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..