:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Thursday, May 5, 2011

~Cara Mendapatkan Fonts yg Menarik!~

Hohoho! Mungkin sy amat jakun kerana baru mengetahui cara-cara utk mendapatkan fonts yg menarik kau mmg da bom! dan juga cara-cara utk m'installkan nye. Meh aku ajar sekali lalu kt korg ek.

1. Klik kt bwh ni dimana di situ korg blh mendapatkan pelbagai pilihan fonts yg korg nk!

2. Bila sudah nmpk fonts yg berkenan. Klik download.

3. Pastu akan kuar paparan 'File Download'. Klik Open > Open with > CompressedFolder.

4. Pastu akan kuar paparan folder font yg ko download td. Klik pd icon fonts. Pastu klik 'Extract'.
5. Klik Next > Browse. Pilih nk simpan kt mane. Maybe bg aku senang di Desktop. So Klik la Desktop.

6. Klik Ok > Next > tick pada 'Show Extracted Files'.

7. Akn kuar paparan folder desktop. Cari icon fonts yg telah di extract td. Klik kt icon tuh. Pas da klik d kt belah kiri dan klik 'Move this file'. Pastu cari folder fonts. Kalo mcm aku punye Folder fonts terletak di My Computer > Local Disc C > Windows > Font.

8. Bile da jumpe, klik pd folder Fonts tu. Dan last sekali klik 'Move'. Anda sudah berjaye menginstallkan font bru anda!. 













p/s : Paham x? Kalo xpaham bgtau aku k!

Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

2 comments:

..+respon korang+..