:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Thursday, June 16, 2011

~Permohonan Ujrah~

Ari nie mcm tergerak ati utk menelefon PTPTN. Sbb awl thun ari tu ade apply UJRAH. Bg yg xtau Ujrah nie adelah permohonan utk pembiayaan 3% ke 1%. So mse apply tuh gune on9 je. Pastu akn dpt email yg mengatakan permohonan kite akn diproses dan akan dpt email confirmation yg permohonan kite diterima ataupun tidak.

So dulu kol org ptptn die kate msih dlm proses lg. Td plak kol operator tu kate da anta email kt aku bulan 2 ari tuh. Die kate kalo xde dpt email soh print borang n surat tu sendiri kt laman web ptptn. Dan dgn segeranya aku g cetak borang2 tuh. Bukan men byk lg kn borang nye. Byk nk kene isi n sign. Da lengkap kne pos!

Bg yg belum mendaftar utk Ujrah nie. Meh la kite apply same2. Xsilap permohonan nie dilanjutkan smpi bulan september nti. :-)


Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

7 comments:

  1. ala tu sume tipu helah jerk..
    zara mula2 tpon kata surat lom ade, lepas sebulan ckp surat tu dah 2 bulan lepas hntar kt email.. dorang sengaje lengah kan sebb kalo kite isi surat lebih 3 bulan reject terus.. ramai dh kena mcm tu.

    lg satu zara dh hntar borg bulan 2 tp smp skang xde respon, bila call dorg kata tak tau lg potong 1% ke tak.. ni sume tipu helah nak sedap kan ati jerk.. geram btol dah la kuar kan duit duti setem..

    terpakse lg guna anony.. Zara :)

    ReplyDelete
  2. love 2 follow ur blog...

    try apply tp tak paham..hehe..D try register on9..pastu dia hantar kad..kate kena isi on9 sebelum 31 mei..yg kelakarnya kad tu smpai kat tgn D pada 31 mei..huk..huk..

    nk try apply skim PTPTN tu jd...biasiswa..tp cam tak boleh..because pekeliling utk sesape graduate after januari 2010

    ReplyDelete
  3. zara : yeke weh! abis aku nk pos x surat nie? cube bg cdangan ckit..hehe

    diana : hehe...leceh kn.

    ReplyDelete
  4. yep...seyes..aku isi tahun lepas lagi...tp takde respon...tiap2 bulan folo up dengan ptptn..dowg cakap in progress..dowg ckp tunggu keputusan orang atasan la..bla..bla...bla...lelama aku pun nek fed up...haha

    ReplyDelete
  5. alamak! aku nie da print da surat nye.. da mintak sign bos lg tau. Pd ko kn aku kne pos ke x ek? sbb kne matikan setem lg. Kang kalo pmohonan aku xdilayan rugi plak aku. hehe

    ReplyDelete
  6. azie dew wt gak...tapi tk lulus pon..:(die hntar email..tk silap hujung thun lps....jdi skrg byr jew lah brp yg die total tue...

    agak kecewa gak lmbt byr...naik jew :(

    ReplyDelete
  7. wanie nie die soh print surat n pos kt die...tp wanie xwat lg..hehe

    ReplyDelete

..+respon korang+..