:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Tuesday, March 29, 2011

~Serba Salah~

Hoi hoi! Bukan serba salah ape. Small matter. Hehe. Pg td de wat kenduri tahlil utk Arwah sorg staff kt tempt kje aku nih. So acare biase la. Kne merewang. Da ciap mkn kne cuci pinggan mangkuk n periuk. Alhamdulillah kenyang banget ari nih. Dan alhamdulillah jgk sbb ari nie mkn x berlauk 'kambing'. Kalo uolls nk tau, staff senior kt cni suke mkn 'kambing'. Expecially laki. Hoh! Xpaham aku knpe dorg suke mkn kmbing. Xpening ke kepale dorg slalu mkn kambing ek? Musykil aku. Xkire la kambing msk kurma ke, masak merah ke dorg tetap suke! Pernah tu 1 ari ktorg ade wat kenduri ckit. Xingt la kenduri ape. N lauk opkos la kambing! Dari menghidang nk bg org mkn smpi la ke cuci pggan mangkuk aku amek bhgn. Penat hoi. Da setel basuh pggan aku nek la opis. Bukak pc n lyn blog jap. Tuptup Adam dtg sblh aku. Bau kambing la kau nie. Aku kate 'Hoi! Melampau la tu". Byk kali die ckp cmtu tau. Die kate aku mmg betol2 bau kambing. Tgk tu. Penangan kambing. Bak kate sorg 'uncle' 1 unit aku nie "Nti wanie kalo majlis kawin ko xde lauk kambing ktorg xdtg sbb ktorg xlyn lauk lembu". Aikk! Kalo korg dgr sakit ati x? Ade aku kisah kau xdtg. Ohh cop2. Nie bukan entry emo eh! Hoho.

Berbalik kpd tajuk diatas, so bile da dpt jamuan free mcm tu, plak tu mkn nsi ambang plak tu, sedulang utk 4 org ofkos la perot aku akn kenyang! Smpi la ke tghari kenyang nye. Nk dipendekkan cite stiap ari kn mak aku bwk kn aku bekal. Hehe. Mak kate blh berjimat. Ari nie aku bwk bekal weh. Lauk ikan cencaru masak lemak. Kalo kene lauk panas nie mmg sedap di makan. Dan 1 hal lagi, mak aku nie kalo bungkuskan bekal aku kompem byk. Ari nie die bwk kan 2 ekor ikan. Hoho. Kdg ciap marah mak aku "Jgn bwk kn byk2. Nti x abis. Org mkn ckit je". 

So kalo jdik korg cmne? Perot kenyang nih. Tp bwk bekal. Xdimakan bekal yg dibwak tu mcm xsampai ati weh. Bukan xsmpi ati ape. Bile aku memikirkan yg mak aku bangun pagi utk msk kan aku lauk tu yg aku xsmpi ati. Kdg tu dr mlm lg aku da pesan kt mak aku "Esk xnk bwk bekal". Tuptup esk paginye die wat kn srapan mcm mee hon greng ke nsi greng ke, die leh ckp "Bwk la bekal. Mak wat mee @ nsi greng byk nih". Hoi. Xsmpi ati beb! Trus cri bekas bwk jgk mee greng tuh. Bukan ape cian tgk die msk tp ape yg di masak tu xabis. Cian kt penat lelah die bgun pagi. Huhu.

Wktu rehat pon aku gagahkan la jgk mkn bekal tuh. Terkulat2 aku mkn. Xabis pon. Jnji aku sentuh n rse bekal tu. Wat sedapkan ati. Tgh mkn tu mak aku kol. Borak borak dan borak, aku pon ckp ngan mak aku "Mak nie bwk kn bekal byk sgt. Ikan smpi 2 ekor. Xabis tau". Die jwb " Hehe. Xabis ye buang je". Lps mak aku letak tepon aku trus stop mkn. Huhu.















p/s : mkn ckit pon xpe jnji rse..hehe
Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

7 comments:

  1. hhoho....ok le tu..ada orang nak wat kan bekal....
    tp mmg serba salah pun...dulu masa aku blaja..kalo mak aku bawa kan bekal balik asrama@umah sewa..then kengkawan tak makan..aku berusaha makan sampai abis...huhu....tp skang b4 balik jB..aku akan makan byk2...tak yah bungkus bw balik...nnt kalo dowang tak makan..aku yang kecik ati...huhu

    ReplyDelete
  2. hoho..sme eh? kompem ko smpi jb da lapo balek kn? hehe

    ReplyDelete
  3. sampai jB bese malam...so terus tido..haha

    ReplyDelete
  4. hehe makan je lah .. amek berkat kiki nape xsay awal2 kat mak ..xde lah susah2 mak wat kan

    ReplyDelete
  5. sedap nye nasi ambang....
    wani nnt belanje azie nasi beriani gam..:)

    ReplyDelete
  6. Qaseh dalia adelia : hehe..xtau ade majlis kenduri ari tuh..kalo tau kompem kite xbwk tau..
    azie : buleh2...dtg cni okeh!

    ReplyDelete

..+respon korang+..