:: salam dunia salam semua ::

:: Terima kasih sbb sudi jengah blog nie. Bile da jengah tu silelah follow k. Xpon tinggalkan jejak kt shoutbox. Kompem aku akn follow korg balek. Jase kamu semua amatlah dihargai! ::



Hei korang! Jom la beli baju-baju si comel korang. Murah je uols.

InsyaAllah aku akan update baju-baju yang lain.


Klik sini ye.

Noor Syazwani



Followers

..+jempot masok+..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

~Seronok klik cini~

Recent Visitors

Monday, February 25, 2013

.:Jalan-jalan di Melaka:.

Cerita basi nie uols. Ktorang g sini mase cuti sekolah yang lepas xsilap dalam bulan 11 yang lepas. Sebagai kakak yang baik, aku angkut sekali adik aku. Dorang suke je kot g jalan. Melaka dan rumah aku xde la jauh mane. Xsampai 2 jam sampai kot. Lepas tu, ktorang selalu gak ke Melaka, sebab kt Melaka ktorang banyak sedara-mara. So kalo g Melaka dengan family memang 1 hari xcukup sebab kene round semua rumah sedara-mara.

Kami bertolak dari rumah dalam pukol 9pg kot. Konon nak gerak lagi awal. Tapi siape la kami kan. Mesti lari dari perancangan. Dengan ade anak kecik lagi. Huh! Memang kompem la lambat ciap nye kan. Mak bekalkan kami nasi lemak ayam. Kihkihkih. Macam ape kan, siap nak berbekal-bekal bagai. Tapi xpe la. Mak aku xkisah. Makin die galakkan. Sampai zoo dekat pukol 11 pagi. Cuaca da mula panas terik. Belum masuk perkarangan zoo lagi da berderet kereta tunggu turn. Jangan cakap pasal parking la. Memang la kawasan parking luas. Luas-luas pon da hampir penuh tau! Jenuh la cari parking. Terpaksa parking jauh. Pas da dapat parking mula la jenuh menapak!

: tunggu suami beli tiket :

Harga tiket bagi orang dewasa RM10. Kanak-kanak RM4. Baby pula FREE! Ramai orang mase nie. Cuti sekolah kan. Belum masuk lagi da bingung orang ramai. Haha. So beli tiket setel. Terus kami masuk dalam memulakan ekspedisi. 

: da nak same beso dengan mak usu :

: punye serabai da muke die. sebab panas. lupe nak bawak kipas. huhu :

: see. khusyuk hanania tengok :


: time nie dok tengok orang lalu-lalang :

Sampai pertengahan jalan, kami berhenti kejap dekat pondok yang disediakan disekitar zoo nie. Banyak pondok yang disediakan. Berhenti sebab nak tukar pampers Hanania, nak bagi makan Hanania & kami pon nak makan bekal yang mak bawak kan. 

: budak jakun :

Kat sini ada jugak disediakan kenderaan untuk pusing-pusing dalam zoo nie. Macam keretapi. Ktorang memang saje tak nak naek bende alah tu. Konon xpuas nk tengok binatang. Kesudahannya, semua rasa menyesal tak naik. Sebab zoo melaka nie besar. Penat la weh jalan kaki.

Kat penghujung zoo nie korang boleh lalu tasik. 

: suami isteri :

: mereka :

: Hanania tdo mase nie :
: kami adik beradik :

: siblings :

: cian hanania terlentok kepala dia :

Selepas g zoo, ktorang g Banda Hilir. Adik-adik sibuk ajak naik Muzium Kapal. Layankan aje la kan. Lagipon memang niat nak bawak diorang g jejalan mase cuti sekolah kan.



Lepas tu, hujan turun dengan lebat nya. So ambik keputusan untuk balik je la. 

Oh. Mase kat zoo suami ada belikan Hanania cap. Macam comel je kan.

: cap 1 :

: cap 2 :


Untuk maklumat lanjut boleh tengok link kat bawah ye.
SINI dan SINI





























Sepatah Dua Kata dari Kalian Pless..

1 comment:

  1. xpernah lagi pergi zoo melaka walaupon duduk sana setahun lebih hehe :D

    ReplyDelete

..+respon korang+..